BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Gagami Shahn
Country: Cameroon
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 20 November 2008
Pages: 242
PDF File Size: 3.97 Mb
ePub File Size: 15.12 Mb
ISBN: 224-9-18684-487-4
Downloads: 93654
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Karamar

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

U Sarajevo je dosao Gramatika Bosanskog jezika je naucno djelo namijenjeno prvenstveno ucenicima srednjih skola, ali moze bti korisna i studentima visih i visokih obrazovnih ustanova, kao i predavacima jezika.

Medias this blog was made to help people to easily download or read PDF files. Sada da bih pregledao tri dnevne novine i magazin, trebam trideset minuta.

Mnogo bi bila bolja bez njega. Bosanski i ruski jesu slicni jer imaju iste korijene, ali ponekad je to opasno, jer kad ste ubijedjeni da neke rijeci imaju isto znacenje, bude pogresno. I samim tim je i moj interes kao diplomate za ucenje vaseg jezika veci.

  KODOKAN JUDO THROWING TECHNIQUES DAIGO PDF

U nominativu plurala imaju nastavak -a … Glagol jesam ima samo prezent. Balkanika — Balkanski pretrazivac. Bosanski sam naucio uz pomoc knjiga i komuniciranja. Francuski sam ucio jer MIP izricito zahtijeva da svaki diplomata moje zemlje jezuk taj jezik, a spanjolski sam naucio u Venecueli.

As a final point, numerous different solutions offered by different textbooks, manuals, guidelines and Bosnian language dictionaries, have to be harmonised since the current state of play provides for extensive confusion and even aversion towards Bosnian language in general.

Ali mi vas jezik nedostaje u razgovoru sa obicnim ljudima. Projekat je izuzetno ambiciozan ako se ima u vidu da se radi o prvom ovakvom poduhvatu nakon dugog niza godina.

Umetak -ev dolazi iza konsonanata: Sta na japanskom znaci kako?

I sa Bosnom je isti problem. Citations are based on reference standards. Wilhelm Schmidt, ambasador Svicarske: I danas su odnosi izmedju BiH i Grcke jako dobri.

Malo razumijem, a ponekad pokusam nesto reci na vasem jeziku, ali obicno kada me niko ne gleda, jer zbog sedam padeza uvijek ste u situaciji da pogrijesite. Ali, moram vam reci da bosanski narod nije toliko otvoren i jednostavno mnogi odbijaju komunikaciju sa strancima. Sa gospodinom Amirkhalyjem napravili smo minutni intervju bez pomoci prevodioca.

  KIMIA FISIKA ATKINS PDF

Ispravno pisanje

Abrahama Linkolna koji je rekao: Evo sta nam je rekao: Za godinu dana napusta nasu zemlju, razocaran: Arhiva Dani http: Ne zbog sebe, nego zbog njih. Salah El-Ashry, ambasador Egipta: Ako odem u prodavnicu, ljudi iz ambasade mi napisu na komad papira ono sto zelim kupiti, bosansii neke rijeci znam i ja.

Find a copy in the library Finding libraries that hold this item However, users may print, download, or email articles for individual use. Za vrijeme diplomatskog rada u Uzbekistanu, Filip Sidorski je saznao da istekom te misije direktno dolazi na ambasadorsko mjesto u Sarajevo. Zezal — bosanski rjecnik. Ucio sam i makedonski jezik, koji mi je bio dobra priprema za ucenje bosanskog.

Ucenju bosanskog svakodnevno se posvecuje citajuci novine i gledajuci bosanski TV program. Jer ukoliko ne govorite jezik drzave u kojoj obavljate svoj posao, uvijek ste limitirani na odredjeni nacin.